Ervaringsverhalen
Wat Bureau Studentenbegeleiding in de praktijk kan betekenen, lees je hieronder.


Studenten aan het woord


"In het verleden ben ik vaak gepest. Altijd moesten ze mij hebben. Ik was ook altijd heel stil. Bij proefwerken en spreekbeurten op het vmbo kreeg ik de bibbers en klapte soms helemaal dicht. Aan die faalangst is nooit iets gedaan. Toen ik op het Zoomvliet College kwam, werd ik al snel doorverwezen naar het Bureau Studentenbegeleiding. Iemand van dit bureau heeft mij geleerd hoe ik van mijn faalangst af kon komen. Nog steeds ben ik hem dankbaar. Tegenwoordig werk ik op een bank en dat kon ik mij vijf jaar geleden niet voorstellen, want toen zat ik al in de stress wanneer ik met iemand kennis moest maken."

"Tijdens mijn opleiding stuitte ik op dezelfde problemen die ik ook op het vmbo tegengekomen was. Ik had teveel tijd nodig om toetsen te maken. De orthopedagoge van het Bureau Studentenbegeleiding heeft mij een test laten maken. Zij zei dat ik dyslexie had en dat ik recht had op examentijdverlenging. Er is echt een last van mij afgevallen."


Een ouder aan het woord

"Mijn dochter moest drie maanden geleden stoppen met een opleiding, omdat ze teveel verzuimd had. Zij zat vreselijk met zichzelf in de knoop en nog heeft ze soms last van sombere buien. Thuis werd de situatie alleen maar erger. Van een kennis hoorde ik dat het Bureau Studentenbegeleiding ons misschien kon helpen. Gelukkig kon mijn dochter tussentijds nog instromen in een andere opleiding.
Daarnaast zijn we erg blij dat er iemand is waar onze dochter met haar problemen terecht kan."